ФЖМК се умори

Какво прави един студент, когато завърши бакалвърска степен през юли и иска да продължи образованието си през септември? – Подготвя документите си през август.

А какво прави един студент от Факултета по журналистика и масова комуникация, когато защити бакалавъра си през юли и иска да продължи с магистър през септември? – Чака „милите” служители да си починат през август „защото и те са хора” и почиват заедно цял месец.

Нормално ли е според вас целият факултет да излезе в отпуск за целия месец август, без да има дежурен служител за спешни случаи? Само в нашия факултет ли така се умориха служителите?

И какво да правим ние – студентите, когато няма кой да ни извади една академична справка, за да се запишем за магистратура. Проваляме си образованието?

Когато получаваш шанс един път в живота – да заминеш в чужбина и да получиш безплатно образование, а няма дежурен служител във факултета ти, който да ти издаде документ, доказващ пред чуждестранния университет, че си завършил успешно – какво правиш?

Аз се обадих в Министерството на образованието и науката. И знаете ли какво стана? Прехвърлиха ме към заместник-ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, а тя просто ми написа в един заядлив имейл, че „и те са хора” и аз трябва да планирам по-рано действията си.

А когато действията ти не зависят само от теб? Когато трябва да предвидиш завършване (писане и защита на дипломна работа), приемане в чуждестранен университет, получаване на виза за заминаване в съответната държава и най-после – кореспонденция с чуждестранния университет за уточняване на необходимите документи? Тогава как да планираш действията си по-рано, така че да не нарушаваш спокойствието на „милите” служители от Факултета по журналистика и масова комуникация, при това – цял месец? И другото – една академична справка се издава в срок от една седмица – аз защитих дипломната си на 27 юли, а те излизат в отпуск на 1 август. Дори да бях тичала веднага след защитата (когато не знаех къде се намирам от притеснение) да плащам в паричния салон и обратно, не съм сигурна, че щяха да издадат академичната справка преди да излязат в отпуск. Още повече след последния път когато си издавах и те се забавиха цели две седмици.

Не смятате ли, че е безумно да няма дежурен служител цял месец? И то – не кога да е, а през август, след като сме завършили и когато подготвяме документите си за магистратури в чужбина (защо ли в чужбина).

Не смятате ли, че ректорът на Софийски университет трябва да се замисли върху по-добро планиране на отпуските на служителите в университета, вместо да ме съветва как да планирам действията си? Защо е необходимо всичките да почиват заедно? И какво да правя аз сега, когато няма кой да ми издаде документ, с който да се запиша в новия университет.

Това може да означава, че няма да бъда записана като студент в университета, следователно няма да получа учебна виза, следователно ще бъда екстрадирана от държавата и никога повече няма да получа този шанс за това образование.

Само защото служителите във ФЖМК са в отпуск всички заедно за цял месец и аз не мога да получа документите преди да замина.

4 thoughts on “ФЖМК се умори

  1. Това, за съжаление, не е изненадващо, но е необяснимо да работи една организация, училище или бизнес, по този начин. Дано да успеете.

    Liked by 1 person

  2. За да няма повече такива ситуации, сезирай омбудсмана и запалаши въпросния заместник – ректор и заплаши, че ще съдиш факултета за пропуснати ползи в резултат на бездействието им!

    Like

Comment